Næringskonferansen Sigdal 2017

Hjem / Blog / Næringskonferansen Sigdal 2017

 

Program

Næringskonferansen - Sigdal 2017
Koordinator: Per Arne Lislien

1330   Registrering - kaffe

1400   Næringskonferansen Sigdal 2017

Hele næringslivet i Sigdal tar pulsen på seg selv, og vi ser sammen inn i fremtiden.

 • Per Arne Lislien, Prosjektleder Sigdal Utvikling

1415   Fremtidstrender – hvor er vi på vei?

Vi er i utvikling, hvordan påvirkes vi av nye markedstrender enten vi er i Sigdal, Norge eller resten av verden. Fokus settes på forbrukertrender og hvordan de påvirker næringslivet og forbrukeren i samfunnet.

 • Ole Petter Nyhaug, Kreativ leder og Partner i Opinion AS 

Ole Petter brenner for innovasjon og alt som er nytt, og jobber spesielt innen detaljhandel, mat og drikke, merkevarer, (nye) medier, telecom og unges utdanning og karriere. Han har startet og utviklet flere selskaper innen markedsanalyse, og er en av få nordmenn som har fått innpass som rådgiver på globalt nivå for merkevarer som Coca-Cola, Unilever, Audi, Heineken, Telefonica og IKEA. Han er en etterspurt foredragsholder innen forbrukeratferd og trender. Han ble kåret til beste foredragsholder av deltagerne på NHO´s Årskonferanse 2016. Han er tildelt Norges Markedsanalyseforenings pris som «Årets Markedsanalytiker», utpekt som en av «Europe´s Top Youth Marketing Minds» og er flere ganger nominert som Årets Foredragsholder i marketingbransjen av ANFO. Han har også tidligere vært redaktør for bransjebladet Analysen i flere år.

 

1500   Med Sigdal mot 2030

Utvikling av samfunnet skjer raskt, og kommunene står overfor utfordringer som følge av at menneskers behov og muligheter endres. Dette setter krav til vår evne og vilje til å tenke langsiktig og målrettet.

Anne Kristine Norman, Ordfører Sigdal kommune

Tine er inne i sin første periode som Ordfører i Sigdal kommune og fremstår svært engasjert i konkurransen om å hente «heimatt de unge». Hun har permisjon fra sin jobb i teknisk avdeling, Modum kommune, og driver i tillegg gårdsnummer 1 i Sigdal sammen med ektemannen Øyvind.


 

1530   Vinner av Innovasjons Camp Sigdal 2017

Elever i 9.trinn ved Sigdal Ungdomsskole gjennomførte i august 2017 en lokal Innovasjons Camp, som en del av faget entreprenørskap i skolen. Elevene fikk to oppgaver å velge mellom fra næringslivet i kommunen. En oppgave innen reiselivet og en oppgave fra industrien. Vinnerne presenterer sin egen Innovasjon.

1545   Middagspause

1630   Fremtidstrender i landbruket

Landbruket er i stor endring samtidig som det er en av bærebjelkene i våre lokalsamfunn. Ny teknologi tas i bruk, nye generasjoner kommer til og innovasjonen fortsetter.   

 • Tor Jakob Solberg, Bonde og selvstendig næringsdrivende
  Tor Jakob er en ung entusiastisk bonde med fremtidsvyer for Norsk landbruk. Han ble kåret til Årets unge bonde i 2014, og finalist til Årets Bygdeprofil i 2016. For 13 år, 21 år gammel, kjøpte han den svært falleferdige gården Berg i Skiptvedt i Østfold. «Det var nok ikke mange som hadde tro på at jeg kunne lykkes kun med stå på vilje og to kuer bundet til ei bjørk» sier Tor Jakob. I dag lever han godt av gården og deler sine erfaringer og syn på fremtiden. «Jeg fikk tro på norsk landbruk da jeg 20 år gammel dro til New Zealand og jobbet på gård. Mulighetene og politikken i Norge gjør det rett og slett bedre for unge bønder å etablere seg i Norge en andre land» konkluderer Tor Jakob.

1700   DigitalNorway – Kongsberg Innovasjon

Hvordan treffer digitalisering din bedrift? DigitalNorway kobler små og store bedrifter sammen med eksperter og ressurser på tvers av geografi og bransjer. Kongsberg Innovasjon er Norges fremste industribaserte inkubator og innovasjonsselskap for utvikling og industrialisering av industri, og har ansvaret for utviklingen av DigitalNorway regionalt.

 • Svein-Olav Torø, Administrerende direktør Kongsberg Innovasjon AS
  Svein-Olav har lang erfaring fra Kongsberg-industrien, og har i en årrekke ledet utviklingen av Kongsberg Innovasjon. Kongsberg Innovasjon organiserer i dag «Kongsberg-klyngen», tidligere Norwegian Centre of Expertice System Engineering, node i DigitalNorway og var i tillegg med i sluttforhandlingene om SIVA’s nasjonale test initativ Norsk Catapult.

 
1730   Beitostølen – Fra vintersportssted til helårsdestinasjon

Våre naturgitte fortrinn gjør reiselivet på og rundt Norefjell til et av våre største vekstområder for utvikling av næringslivet. La deg inspirere av Beitostølen, og deres utvikling mot helårsdestinasjon. Hva kan vi lære og hvordan må vi tenke på veien videre?

 • Atle Hovi, Administrerende direktør og eier, Beitostølen Resort AS
  Atle og familien står bak mye av den utviklingen som har bidratt til å utvikle Beitostølen til et reisemål som vi i Norge kan være stolte av. Han er opptatt av god service, hvordan skape en god dialog med kunden. Han er utdannet innen Hotel, Restaurant & Tourism Management fra University of Denver. Han har vært styremedlem i NHO Innlandet i tillegg til lokale styreverv, og er foredragsholder for næringslivet. Han har i tillegg utgitt boka «Kunden er sjefen». Beitostølen har ca 300 innbyggere og i Østre Slidre er det 3.200 innbyggere.

1800   Årets bedrift i Sigdal 2017

Vi kårer årets bedrift i Sigdal. Etter nominasjon fra samtlige næringsforeninger i kommunen, har juryen fra Sigdal Næringsforum kommet frem til årets vinner. Vinneren av årets bedrift er vurdert ut fra flere kriterier fra økonomisk utvikling og innovasjonsgrad til samfunnsansvar.

1830   Oppsummering av konferansen

Konferansen oppsummeres med et fokus på fremtidsmuligheter for Sigdal både nasjonalt og internasjonalt.

 • Astrid Green, Administrerende direktør, BOOST Global Innovation AS
  Astrid har vært en sentral aktør i næringsutviklingsmiljøet i Sigdal i en årrekke. I dag leder hun et internasjonalt konsulentmiljø og opererer i en rekke land.
  Astrid er levende opptatt av at bygda, hvor hun har sine røtter, skal utvikles og lykkes.

 

 

 ---

Last ned program